Gezondheidsconsult

Mia Van Cotthem

Psychotherapie

Gepost op 29 jan 2013 Reacties staat uit voor Psychotherapie

Psychotherapie is een methode die wordt toegepast bij psychische klachten en problemen. Problemen ontstaan vaak uit een negatieve perceptie van het leven en kunnen zich uiten in de vorm van stress, angsten, depressie, burn-out, minderwaardigheidsgevoelens, verslaving, psycho-somatische klachten,…
De psychotherapie bestaat uit gesprekken met een deskundig hulpverlener. Een goede psychotherapeut zal zijn cliënt respectvol benaderen en niet veroordelen. Hij zal trachten zich zo veel mogelijk in te leven en als persoon zo echt en eerlijk mogelijk aanwezig te zijn.
Hij of zij lost geen problemen op, maar zal als vertrouwenspersoon helpen met het verwerken en/of herkaderen van problemen, hij of zij zal structuur bieden, confronteren op het juiste moment, stimuleren om moeilijke situaties anders aan te pakken. Hij zal steunen en coachen bij de doelstellingen die je voor jezelf hebt gesteld.
Vanuit een holistische visie is het evident dat in psychisch moeilijke tijden ook veel aandacht geschonken wordt aan het fysieke: een goede voeding, voldoende ontspanning en beweging, een goede nachtrust.